Sex, Snip, Wuppie en Punt

25 maart 2014 - Algemeen

jubileum, blog, blogs, muziek, entertainment, marcel Meijer, SNIP, sex

marcel meijer snip schrijft sex Na mijn interview in de krant enkele weken geleden, Lees hier, is hier dan de eerste blog over 20 jaar SNIP. Om meteen wat aandacht te trekken heb ik maar vier pakkende (denk ik…) woorden gebruikt. Sex werkt over het algemeen wel goed, Snip ben ik zelf, Wuppie kent iedereen nog wel en Punt, daar sluiten we over het algemeen een zin mee af, punt. Tevens zijn de woorden zowel letterlijk als figuurlijk bekenden van mij. Het zijn bijnamen van personen die nog goed in mijn geheugen zitten. Er zijn er nog veel meer om te noemen hoor, zoals Spoor, Prook, Beul, Heffie, Dutch, Strip, Okkie, Teun, Mof, Tjoek, Maf, Crofty en ga zo maar door. Hoe die personen aan hun bijnaam zijn gekomen zou ik niet eens allemaal weten.

Wat ik wel weet, is dat ik Snip volgens mij aan Sex heb te danken. En dan bedoel ik niet de gympraktijken van mijn ouders haha. Volgens mij kwam het door de afbeelding van de vogel (de Snip) op het 100-gulden-biljet, ook wel een Meijer genoemd… Heb je hem?! Waarschijnlijk kreeg ik dat bedrag voor mijn eerste draaiklusje ofzo, ik zou het niet meer weten… Toch eens honderd, gulden, snip, meijer, sexaan Sex navragen. Dat mijn vader een rijker aanzien heeft dan mij, mag duidelijk zijn; die heet namelijk Ton Meijer, maar dat even ter zijde.

Dat ik, voordat Snip in het leven kwam, al bezig was met muziek en entertainment benadrukte mijn lieve zus onlangs nog door te melden: “Mijn ervaring is langer dan twintig jaar hoor! Marcel was al op jonge leeftijd thuis op mijn verjaardag aan het dj-en op de eetkamertafel met een discobol ernaast. Eigenaardige knoppenbediening erbij waar we dagelijks mee te maken hadden… Als je een lichtknop indrukte begon de radio te spelen. Bij een stekker in het stopcontact ging het licht aan etc.” Het valt me mee dat ze niet zegt dat ik wel eens de uitvinder van de rookmachine en stroboscoop had kunnen zijn gezien de vele spontane lichtflitsen en daaropvolgende rookpluimen.

Over rookpluimen gesproken, daar had mijn zus meer ervaring mee. Want om niet gesnapt te worden tijdens het stiekem roken op haar slaapkamer gooide ze, toen ze hoorde dat mijn moeder de trap op kwam, haar nog brandende sigaret uit het raam. Niet wetende dat die beneden terechtkwam in een gortdroge schoonmaakmop; de rest is geschiedenis haha!

Maar om even weer bij Snip terug te komen. Het werd al snel dj Snip. Omdat ik steeds meer als programmeur werk deed en bandjes ging boeken, is het op een gegeven moment Sniproductions geworden en vervolgens SNIP Muziek en Entertainment. Soms krijg ik de vraag nog wel eens waar SNIP de afkorting van is, maar dat mag inmiddels duidelijk zijn: dat heeft gewoon met mijn bijnaam te maken. Alhoewel een bekende van mij een keer zei dat de betekenis ‘Slaat Niet of Slaat Nogal In Productions’ moet zijn. Gezien ik me gelukkig aardig staande weet te houden in dit soms moeilijke wereldje kies ik dan toch voor het laatste 😉

Zo, dit was de eerste officiële blog en ik hoop dat jullie het leuk vinden?! De volgende blog staat bijna alweer klaar en diverse titels kan ik al verklappen. Zo gaan de volgende titels in willekeurige volgorde zeker voorbij komen:

 

touwtrekken, snip, sex,

Op de foto hiernaast staan helemaal achteraan Wuppie, Snip en Sex. In het midden staat Punt ergens. Deze foto kwam ik bij toeval tegen dat het stukje al geschreven was en waar de vier titel personen toevallig ook alle vier op staan. Deze is genomen tijdens het jaarlijkse touwtrektoernooi op Hemelvaartsdag in Breezand waar wij uitkwamen voor de Aap.

  • ArtiestenArtiesten bij SNIP Muziek & Entertainment
  • BandsBands bij SNIP Muziek & Entertainment
  • DJ’s DJ's boeken
  • DJ Workshopdj workshop bruidspaar, vriendengroep
  • BruiloftenBruiloften en partijen bij SNIP
  • Evenementenevenementen organisatie SNIP Muziek & Entertainment
  • Verhuurevenementen, noord-hollend, data, datums
  • NieuwsMuziek Nieuws