Herman Brood vs Jack Daniels

21 januari 2020 - Algemeen

Pinup club
Herman Brood

‘De leukste, mafste, tofste locaties’; daarover zou eigenlijk mijn eerste blog gaan, maar die is nog niet af. Het blijk nog niet zo makkelijk, terugblikken op 25 jaar dj, muziek & entertainment. Er komen steeds meer herinneringen boven. Waarom ik nu weer – na vijf jaar afwezigheid – blogs schrijf? Er zit weer een jubileum aan te komen! Hoog tijd dus voor het vervolg op de eerdere blogs met nu Herman Brood vs Jack Daniels.

In mijn aller allereerste blog in 2015 kon je al lezen dat het boeken van Herman Brood & His Wild Romance een hoogtepuntje is geweest en een verhaal hierover niet uit kon blijven. Lees hier Zaterdag 25 januari staat de legendarische Wild Romance, de toenmalige band van rocklegende en helaas veel te vroeg overleden Herman Brood, in de Aap in Breezand en klinkt er weer Brood-muziek. Een mooi moment dus om mijn eerste ’25 jaar’-blog hiermee te starten. Ik neem jullie mee naar 1996. Het moet ergens begin dat jaar zijn geweest dat het idee bij me opkwam om Herman Brood & His Wild Romance te boeken voor de Aap. Een leuke bijkomstigheid was dat hij dat jaar ook 50 zou worden. Er zat een nieuw album aan zat te komen en de nodige extra publiciteit viel te verwachten. Voor sommigen zou de 50e verjaardag van Brood al een feest op zich zijn. Niet iedereen had verwacht dat hij met zijn levensstijl deze leeftijd zou halen. Hij heeft zo’n beetje alles wel gedaan wat god verboden heeft. Dat bleek een puntje ter discussie…

Pastoor Verhoef luste ze wel!!

De Aap viel toentertijd onder de Breezandse kerk en daar paste de uitstraling van Brood uiteraard niet bij. Daar kwam ook nog bij dat we over de grens gingen van 10.000 gulden. Dit klinkt misschien veel, maar als je kijkt naar de hedendaagse – soms belachelijke – bedragen die artiesten vragen, stelde dat echt niks voor. Natuurlijk was het vanuit hogerhand makkelijk gezegd dat er een groot risico was op een fiasco. Ik zal op dat moment wel g*dv#rd@mm% hebben gezegd… Ik was er heilig van overtuigd dat Brood & His Wild Romance wel eens konden zorgen voor een unieke avond. Dat ik trouwens wel degelijk geloof dat er meer is tussen hemel en aarde, komt doordat we elk jaar op nieuwjaarsdag in de toen nog oude Aap met wijlen Pastoor Verhoef proosten op een goed jaar. Boven in de nok op zolder hing namelijk een foto van deze beste man met een plankje erbij. Daar konden we dan ‘zijn’ biertje op zetten. Dat hij het lekker vond blijkt wel uit het feit dat na een jaar elke keer het glas toch weer leeg was. Dat geloof je toch niet?! Gelukkig stonden we met ons bestuur allemaal achter de keuze om Herman Brood en His Wild Romance te laten optreden en lukte het ons om er zaterdag 28 september 1996 een legendarische avond van te maken.

Stiekem denk ik dat de hoge heren in de kerk het ook wel leuk vonden, want zo heilig is de mensheid ook weer niet hoor. Ik herinner me nog een leuk gesprek met een oud-bestuurslid die vertelde dat de PinUp Club naar de Aap zou komen.

We sheer you up in The PinUp Club

The PinUp Club

Dat het soft-erotische tv-programma van Veronica met Wendy van Wanten en Tatjana toen al kamervragen in de Tweede Kamer opriep, zegt genoeg. Dat het in eerste instantie ook niet in de Aap mocht komen, mag duidelijk zijn lijkt me, en je voelt het al aankomen: natuurlijk liepen die zwoele dames die avond in de jeugdsoos. De pastoor schijnt nog nooit zo’n korte mis op zaterdagavond te hebben voorgedragen en als laatste werd er nog even snel opgenoemd dat we toch maar even met z’n allen naar de Aap moesten, haha. Ook tijdens de Brood-avond gingen we met z’n allen naar de Aap want vele oude en jonge Apers wilden dit wel meemaken. De tent was stijf uitverkocht en het werd een legendarisch avondje, helemaal voor mezelf en mijn maatje Sander. We hadden bedacht – omdat de vijftigste verjaardag van Herman eraan zat te komen – dat we alvast een cadeautje voor hem wilden kopen en we op die manier de rock-‘n-roll-held een handje konden geven. Het moest uiteraard wel een kwaliteitsdrankje zijn dus kochten we een goede fles Jack Daniels voor hem. Na op de deur van de kleedkamer te hebben geklopt, moesten we even wachten. Herman moest nog even een bezoekje aan de wc brengen en dat was niet omdat ie zo nodig moest pissen…

Na het seintje van manager Koos liepen we toch wat zenuwachtig de kleedkamer in. We gaven de wat afwezige Herman een handje en feliciteerden we hem alvast met zijn komende mijlpaal. We overhandigden de fles en het leek wel of hij er wat door verward was; dat bleek iets later ook. Koos bedankte ons voor het cadeau en lachte want volgens hem hield Herman helemaal niet van Jack Daniels whahaha. Dat geloof je toch niet?! Gelukkig wist de Wild Romance wel raad met die fles. Net als iemand binnen ons bestuur, bleek uit de andere sterke-drankvoorraad die we die avond voor de band hadden ingekocht. Na afloop van het rete-strakke optreden misten we namelijk iemand van het bestuur. Hij had tijdens het optreden lekker zitten te nippen van de diverse drankflessen van de band. Dat sloeg na een uurtje natuurlijk keihard toe haha. Helaas lag hij daardoor al vroeg op zijn nest.Voor mij is het een van de mooiste boekingen ooit en voor ons als bestuur was het de start van vele toffe, grote en bekende bands die naar Breezand zijn gekomen en in de Aap hebben opgetreden. Prachtige tijd en een goede leerschool voor wat ik nu momenteel met SNIP doe!!!

De najaarsagenda van de Aap uit 1996 met op zaterdag 28 september Herman Brood!
De enige foto die ik terug heb kunnen vinden is de bandsetting van Brood & His Wild Romance op zaterdag 28 september 1996. Een foto waar Brood strak in de camera kijkt zwerft nog ergens rond. Een uurtje foto’s kijken in de Aap leverde helaas niks op. Hij zit gelukkig in mijn geheugen!
 

Poster van de Wild Romance in de Aap!

 
  • ArtiestenArtiesten bij SNIP Muziek & Entertainment
  • BandsBands bij SNIP Muziek & Entertainment
  • DJ’s DJ's boeken
  • DJ Workshopdj workshop bruidspaar, vriendengroep
  • BruiloftenBruiloften en partijen bij SNIP
  • Evenementenevenementen organisatie SNIP Muziek & Entertainment
  • Verhuurevenementen, noord-hollend, data, datums
  • NieuwsMuziek Nieuws