Sterallures met de Rooiploeg

23 oktober 2014 - Algemeen

De Rooiploeg,

 

De Rooiploeg, single, downloaden, streamen,Om door te gaan op de vraag uit één van de vorige blogs: dat zijn toch de jongens van de Rooiploeg? Inderdaad, samen met mijn radiovriendjes Tim en Stef Mooiman waren en zijn wij nu tien jaar later nog steeds de mannen van de Rooiploeg, oftewel ‘Wij zijn de Rooiploeg’. Nu kunnen wij alle credits op ons nemen, maar een heel belangrijk gedeelte in de aanloop naar het uitbrengen van de single was al gedaan. Marcel ‘Heffie’ Langelaan had namelijk al eens eerder een leuke rooiploegtekst gemaakt ‘Wij zijn de Rooiploeg’. Dat dit nou net precies op het nummer ‘We are the roadcrew’ van Motorhead lijkt, is jammer. Lemmy ligt nog dagelijks van de royalties te genieten in zijn zwembad.

Maar goed, hoe deze – toch wel succesvolle – act ontstaan is, weten we niet meer precies. In onze radioshow in de zomer richtten we ons volledig op de werkende mensen in de bollensector waar het er op dat moment niet echt rooskleurig – over bloemen gesproken – aan toeging. Standaard begonnen we de uitzendingen met een kneiter van een rockplaat omdat rock stevig in de roots van de polderse bollengrond is gevestigd. Veel tractorchauffeurs wisten dat en het was altijd leuk om te horen dat – ook in de bollenschuren – zaterdags om 10 uur steevast afgestemd werd op Tsarina’s ‘Met Hart en Ziel’. Zo ontstond in die tijd ook de ‘rooi top 50’ waar de beste rockplaten in stonden. Ik denk uiteindelijk dat we een officieel rooinummer wilden maken ofzo en van het één kwam het ander: een nummer om de bollensector weer even op de kaart te zetten in de wat moeilijke tijd waar het zich in bevond. En als je het doet… moet je het goed doen.

Try-out Rooipoeg tijdens Kermis 't Zand

Try-out Rooipoeg tijdens Kermis ’t Zand

Een goede rockband hadden we nodig om de muziek in te spelen en die hadden we zo gevonden. De mannen van MIND, met polderse muziekvriend Henk Sikman op bas, waren in onze ogen de beste optie en ze wilden graag meewerken. Het idee kreeg steeds meer vorm en werd steeds groter. De eerste opnames in eigen beheer waren zo leuk dat we er eigenlijk meer mee wilden doen. We belandden in de professionele studio van Theo de Jong, drummer van The Shavers. Hij vond het ook erg leuk en opperde weer om het echt officieel te doen inclusief cd-hoes en registratie voor de verkoop.

Wij waren inmiddels achter sponsors aangegaan want het werd een behoorlijk kostenplaatje. Diverse vrienden,bollenkwekers en loonbedrijven steunden het initiatief en zo konden we het tot in de puntjes uitwerken. MIND speelde echt een retestrakke versie in en wij zongen de tekst in… Natuurlijk is in een studio optreden leuk, maar op een echt podium staan is nog leuker. Op de kermis in ’t Zand hadden we daarom een try-out verrassingsoptreden geregeld in de pauze van Jukebox. Eens kijken hoe de reactie van de mensen zou zijn. Best spannend natuurlijk en geheel in nieuwe outfit, zwarte overall met zilveren sterren erop, begonnen we aan ons optreedavontuur als tape-act. Gevolg is dat we door de adrenaline de nepgitaren, zoals het een echte rockster betaamd, volledig stuk hebben geslagen met veel lachende gezichten en applaus vanuit de zaal.

achterkant hoes

achterkant hoes

rooiploeg hoes voor

origineel voorkant hoes

Vriend Timo Jansen was inmiddels gestart om een cd-hoes te ontwerpen. Het resultaat was prachtig (met een heel oude rooifoto van vroeger op de voorkant). Maanden tikten voorbij en alles was bijna klaar voor een grote releaseparty. De beste locatie met het juiste publiek was natuurlijk de Lentetuin in Breezand. Daar kregen we de medewerking en ook MIND zou die avond spelen dus we konden de release volledig live doen. We kregen het inmiddels in de spreekwoordelijke bol en dachten wel een hit in handen te hebben. We gingen de single die avond exclusief verkopen via een officieel verkooppunt en hingen er ook een signeersessie en meet & greet aan vast. Alles was geregeld, tot collega-dj Jeroen Onderwater op de ochtend van de release zei dat het wel gaaf zou zijn als er ook een introtape zou zijn, vlak voor het optreden. Enkele uren voor het optreden heeft hij nog een opzwepend intro gemaakt en zo tikten de minuten naar het optreden weg. De tent vulde zich al vroeg en MIND warmde alles lekker op. Iedereen leek klaar te zijn voor het optreden, maar waren wij dat zelf wel? Zoveel mensen hadden we niet verwacht, de tent dampte en puilde uit. Het was duidelijk aan ons te zien dat de zenuwen door ons keel gierden, hoorden we om ons heen. We moesten maar eens gaan… Overalls aan, pruiken op en de introtape werd gestart door geluidsman Rob Knop van Channel Sound. Vanuit een hoekje zagen we dat Jeroen iets moois in elkaar had gezet want de tent deed van voor tot achteren mee. En dan moesten wij nog komen. Onder luid applaus betraden

Uitzinnig publiek

Uitzinnig publiek

we het podium, MIND tikte af en vanaf dat moment ging het zo snel dat we alle drie eigenlijk niet eens goed meekregen wat we hadden gedaan. Het applaus en gejuich was best hard dus het zal wel goed gegaan zijn… De cd-verkoop kon beginnen, inclusief een handtekening van ons. En zeg nou zelf, wie wil dat nou niet?! Waren we al niet oververhit van het optreden, dan zijn we dat wel geworden van de handtekeningen zetten.

Er kwam geen eind aan de verkoop en we voelden ons echte sterren op dat moment. Het mooie komt nog want die avond had als gevolg dat we binnenkwamen in de single top 100. RTV Noord Holland kreeg er lucht van en we gingen mee op een landelijke promo-cd waar weer interviews uit volgden. Als hoogtepunt zijn we diverse keren op 3FM gedraaid en hebben we daar een interview gegeven. Of de bollensector er nou uiteindelijk wat aan heeft gehad weten we niet, maar dat we voor even echte sterren waren was wel machtig. Wie weet komt er nog wel een reünie nu tien jaar later want we hebben het als erg leuk ervaren!

Hieronder kun je audiofragmenten luisteren en tv-opnames terugzien. We krijgen nog steeds geregeld te horen dat mensen het singletje thuis hebben liggen. Ook krijg ik nog steeds het verzoek om het nummer te draaien. Aangezien de single uitverkocht is, hebben we het nummer voor deze gelegenheid opnieuw uitgebracht. Deze is vanaf nu weer te koop en te streamen via de diverse platforms. Download klik hier / spotify klik hier.

Beluister hier het interview wat Tim op 3FM had over de Rooiploeg

Journaal met de Rooiploeg op RTV Noord Holland.

Diverse foto’s van het rooiploeg optreden, cd verkoop en meet en greet in de Lentetuin Breezand.

de rooiploeg live de rooiploeg marcel klimt op boxen

de rooiploeg, tim, stef en marcel stuntverkoop aankondiging

de rooiploeg release cd verkoop lentetuin de rooiploeg handtekening en meet en greet

Op de foto met je helden van de Rooiploeg Handtekeningen uitdelen

Tot de volgende blog met als titel ’Op huis aan voor kerstmis’.

  • ArtiestenArtiesten bij SNIP Muziek & Entertainment
  • BandsBands bij SNIP Muziek & Entertainment
  • DJ’s DJ's boeken
  • DJ Workshopdj workshop bruidspaar, vriendengroep
  • BruiloftenBruiloften en partijen bij SNIP
  • Evenementenevenementen organisatie SNIP Muziek & Entertainment
  • Verhuurevenementen, noord-hollend, data, datums
  • NieuwsMuziek Nieuws