Halvarine om te Janken

21 mei 2015 - Algemeen

Halvarine om te Janken

radio, dj, marcel meijer,Welkom bij mijn nieuwe blog: ‘Halvarine om te janken’. Naast mijn werkzaamheden als dj en bij  SNIP Muziek & Entertainment heb ik  ook nog in diverse bandjes gespeeld en  kwam ik door mijn interesse voor  muziek bij de lokale radio terecht.  Tsarina FM was de zender, met nadruk  op was, want helaas bestaat deze niet  meer. Vroeger toen ik klein was, luisterde de hele Noordkop naar de Beste van het Weste. Thuis stond hij vaak aan en dus luisterde ik veel naar deze zender. Ook had ik al als klein jochie eens auditie gedaan. Het schijnt dat ik Poesie Mauw live op de radio heb gezongen in het programma van Ko van Amstel; hoe bedoel je een legendarische radionaam? Én ik heb weleens een fles rode wijn gewonnen… Ik lust het nog steeds niet sinds ik toen een slokje heb genomen. Bij die fles wijn zat een plaat van de Dars met de grote hit Come Back My Love erop. Voor de oplettende lezers van deze blogs, inderdaad is die platenhoes te zien op de foto waar ik tussen diverse cd’s en platen lig (klik hier)

trockener, kecks, met hart en ziel, hoes, programma Het leek me leuk om voor de radio te werken en dus  kreeg ik een eigen show genaamd ‘Met Hart en Ziel’.  Deze naam is afkomstig van de hit van mijn helden De  Trockener Kecks. Hier kom ik in een latere blog nog op terug. Elke zaterdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur  had ik lange tijd met mijn vriendjes Tim en Stef Mooiman een prachtige show, al zeggen we het zelf. Nu hoor ik jullie denken, dat zijn toch de jongens van de Rooiploeg? Inderdaad en ook daar kom ik later in een blog nog op terug. Tim had zijn eigen item Yortim Travel (een parodie op Yorin Travel) met de leukste tips om in het yorin, travel, weekend te doen. Eentje die nog goed in mijn geheugen zit, was de plek om je kinderen naar toe te brengen als je even zelf wat rust wilde. Volgens Tim was het landgoed van Michael Jackson een mooi alternatief hiervoor… Laat ik het verhaaltje maar niet afmaken. Stef had ook een prachtig item en dat was het SteF1 nieuws. Of de Formule 1-liefhebbers er nou echt wat aan hebben gehad, weet ik niet. Zelfs Stef raakte wel eens van zichzelf in de war. Maar lachen was het wel.

Een mooi verhaal dat we helaas nooit hebben gedaan, en daar baal ik nog steeds van, is het volgende: we zaten met de studio’s in hetzelfde gebouw van de brandweer. Het verhaal ging de ronde dat als je te hard muziek draaide, de heren van de brandweer hun hakbijl wel eens wilde testen op de tussenmuur om zo iets duidelijk te maken. Het schijnt dat de punt er wel eens doorheen is gekomen tijdens het rock- en metal-programma van Schokbeton, haha! Op een gegeven moment bleek dat de studio op de eerste etage – van waaruit wij de uitzendingen maakten – niet meer veilig was, mocht er beneden brand uitbreken. Er moest onder meer een noodtrap komen. Natuurlijk was het geinige dat als je hard tegen de wand liep, je bij de brandweer binnen stond. Ook was een bepaalde tijd vastgesteld voor het uitrukken van de brandweer, die het in ons geval lopend konden redden. Dit maakte ons achter de schermen wel benieuwd. Binnen welke tijd zouden wij gered worden door de Polderse helden van de brandweer. Het idee was dat ik mijn rookmachine, daar is ie weer, mee zou nemen en geleidelijk aan – terwijl we in de uitzending waren – dat ding vol vermogen zouden aanzetten met de ramen op een kiertje. En ja, dan maar afwachten… Het klink mooi hè? Dat vonden wij ook, maar de reden dat we het toch niet hebben gedaan was de broer van Tim en Stef: brandweerman Pieter, en de grote boetes die zouden volgen. Toch nog steeds jammer dat we hiermee geen radiogeschiedenis hebben geschreven…

Ik hoor jullie denken, wat heeft dit allemaal met de titel te maken? Nou, wij johannes, de boom, live, shavers, halvarine,vinden zelf dat er wel degelijk radiogeschiedenis is geschreven in ons programma. Dit vond plaats op de verjaardag van onze sidekick en manager Richard Luik, ook wel bekend als Prook. Richard was geregeld erbij om ons aan te sturen en te voorzien van koffie met wat lekkers. Hij was een hele grote fan van de Shavers en vooral van knuffelfrontman Johannes de Boom, ook nog eens een boom van een vent. Richard stond vaak het nummer Halvarine Gatverdamme op het podium naast de frontman te zingen tijdens optredens van de band. Nu was Johannes al eens eerder bij ons in de uitzending geweest om over muziek te praten. Dit was ook elke keer erg gezellig.

Omdat Richard altijd goed voor ons zorgde en zijn verjaardag op zaterdag tijdens de uitzending zou vallen, wilde we met Hart en Ziel iets leuks voor hem doen. Hij kreeg letterlijk en figuurlijk zijn grootste cadeau ooit. Na anderhalf uur de spanning voor Richard en ons te hebben opgevoerd, kwam Johannes de Boom de trap op geklommen. Maar de reactie die volgde hadden we niet verwacht: Richard draait zich om, ziet zijn grote richard verjaardag, halvarine, shavers, vriend Johannes en barst vervolgens in tranen uit van vreugde. Het gevolg was dat Johannes en ons team de emotie ook even niet onder controle hadden want dit was zo hartverwarmend mooi. Bij de luisteraars was het ook binnengekomen, hoorden we later. We hadden toch een soort van radiogeschiedenis geschreven vonden we, want wat was het een mooi moment. Na lang zoeken heb ik helaas het fragment niet meer kunnen vinden want die had ik graag laten horen. Ik denk dat we de boel weer niet droog hadden gehouden. Maar de titel ‘Halvarine om te Janken’ is nu wel duidelijk van deze blog.

Tot de volgende blog.

Hier nog een foto van het koningskoppel van die mooie dag!
Manager Richard & Johannes de Boom.

richard verjaardag

 

  • ArtiestenArtiesten bij SNIP Muziek & Entertainment
  • BandsBands bij SNIP Muziek & Entertainment
  • DJ’s DJ's boeken
  • DJ Workshopdj workshop bruidspaar, vriendengroep
  • BruiloftenBruiloften en partijen bij SNIP
  • Evenementenevenementen organisatie SNIP Muziek & Entertainment
  • Verhuurevenementen, noord-hollend, data, datums
  • NieuwsMuziek Nieuws