De leukste, mafste, tofste locaties

24 januari 2021 - Algemeen

dj, Marcel Meijer, Marcel, Meijer, bruiloft, feest, allround, boeken, presentator,

Inleiding na vorige blog:

Een jaar geleden was ik weer begonnen met het schrijven van een nieuwe blog. 25 jaar in het muziekvak zat eraan te komen dus het leek me leuk om dit weer op te pakken na de vorige keer. Toen niet wetende wat er in maart 2020 ging volgen en dat wat eigenlijk het 25-jarig feestjaar zou zijn, mijn teleurstellendste muziekjaar ooit zou worden. Dat kan ik op dit moment wel bevestigen dat dat zo is haha. Tja… je kan maar beter blijven lachen want de rest is om te janken momenteel.

En als ik aan de streaming-feestjes van de afgelopen maanden denk zoals Paasvee, Polder Events special en wat we met de Polderse Kermis hebben gedaan verschijnt er vanzelf weer een grote glimlach. Grappig om te doen maar snel weer naar normaal hoor, en verder met de blog: De leukste, mafste, tofste locaties etc.

De leukste, mafste, tofste locaties

Streaming-Feestjes in coronatijd

Omdat het toen ook rond de jaarwisseling, de maand van de lijstjes, was en ik geregeld de vraag krijg wat nou de mooiste klussen zijn geweest als dj kwam ik uit op deze titel. Ja beste lezers, ik maak nogal wat mee als ik terugkijk. Laat ik voorop stellen, het maakt niet uit wat voor draaiklus het is. Groot of klein, ter land, ter zee en in de lucht, ja ook in de lucht! Ik ga er altijd voor om het tot een succes te maken. Van kastelen tot tuinfeesten, van schuurfeestjes tot festivals en van kroegen tot op de wc…we draaien lekker door! Elk feestje is weer anders en uniek en elke locatie blijft, of probeer ik bijzonder te maken.

 

Locaties, Bruiloft, Duitsland, dj,

Een unieke locatie is dit Kasteel in Duitsland waar ik heb mogen draaien.

 

Over dat bijzonder maken gesproken… Een bruiloft is altijd iets bijzonders en op een bijzondere locatie. Ik heb al best veel bruiloftsfeesten mogen draaien op unieke locaties en weet dat er dit jaar ook weer een paar mooie locaties bij zitten.

Wat me de laatste jaren is opgevallen en ik zelf best wel bijzonder en onbeschoft vind is dat mensen vroegtijdig het feest durven te verlaten terwijl over het algemeen een trouwfeest nooit heel laat af is. Misschien vinden ze er geen zak aan of zo maar je wordt uitgenodigd voor het feest, de catering houd rekening met een aantal personen enzo, er is vaak al voor betaald en nog erger… terwijl het bruidspaar nog flink aan het feesten is worden die door de vroegtijdige verlaters steeds onderbroken om een handje te geven om doei, en ik neem aan bedankt te zeggen. Je kan vaak wel aan de reactie van het bruidspaar aflezen dat dit echt niet leuk is.

Ik zou persoonlijk zeggen; neem een voorbeeld aan de Oma van een bruidspaar waar ik een hardstyle bruiloft voor moest draaien. Ja, ook daar draai ik, met de nadruk op draai, mijn hand niet voor om. Je bent Allround-dj of niet.

 


  Dit is niet de oma van de Bruiloft, wel leuk filmpje!

 

Maar om verder te gaan… het was een doordeweekse dag, een kleine locatie met een kleine groep mensen. Na een kort openingswoordje te hebben gedaan met hoe de avond, die redelijk vroeg rond middernacht zou stoppen, zou gaan verlopen, en een kneiter van een openingsdans te hebben gedaan, zag ik toch al de nodige gezichten bedenkelijk kijken.

En echt hoor, de muziek was redelijk toegankelijk om een mooi feestje te bouwen. Maar nee hoor, de gezichten van steeds meer mensen stonden op, dit vind ik niet leuk dus ik ga ook niet spontaan mee doen of het tenminste proberen.  Inmiddels viel het me op dat Oma vanaf de openingdans op een soort van 60’s manier op de dansvloer aan het hakken was samen met het bruidspaar. Je voelt het natuurlijk al aankomen.

 

mr. bean face

Uitdrukking mr. Bean zegt genoeg over de gezichtsuitdrukking bezoekers…

 

Steeds meer mensen verlieten vroegtijdig het feest want een klein uitstapje naar een Hollandse meezinger, maar dan met een goede kick eronder, bracht de mensen alleen maar meer van slag. Behalve Oma en een geselecteerd groepje echte vrienden en familie. Die hadden danwel of niet de knop omgezet, en voor een machtig feestje zijn gegaan samen met het Bruidspaar. Dat het laatste kwartiertje echte Hardcore moest zijn mocht de pret niet drukken. Al hield ik mijn hart wel vast of Oma haar hart het wel tot het einde ging volhouden.

En ja hoor, ze nam zelfs nog even de tijd om mij een beetje hijgend te bedanken. Ook deelde ze nog even mee dat ze het ook takkemuziek vond haha. De lach en het plezier van het bruidspaar op hun dag belangrijker is dan haar eigen smaak. Ze snapte niet, en vond het ook ronduit schandalig en onbeschoft, dat mensen vroegtijdig een feest durven te verlaten. Ik sluit me daar volledig bij aan omdat ik het bij normale bruiloften dus ook wel eens zie.

Dus mensen…  niet doen en ga voor een mooi feest van begin tot einde. Vier met het bruidspaar dat jullie heeft uitgenodigd de dag van hun leven mee! Terug naar de lijstjes die ik opdeel in Ter Land, ter zee en in de lucht met ook bijzondere locaties. De blogs wil ik niet te lang maken dus spoedig gaan we de lucht in. Tot snel, wordt vervolgd…

huwelijksaanzoek, Duitsland

Een roos voor Oma en tot de volgende blog. Groetjes, Marcel Meijer


Terug naar de blogs – Klik hier

SNIP op Facebook – Klik hier

 

  • ArtiestenArtiesten bij SNIP Muziek & Entertainment
  • BandsBands bij SNIP Muziek & Entertainment
  • DJ’s DJ's boeken
  • DJ Workshopdj workshop bruidspaar, vriendengroep
  • BruiloftenBruiloften en partijen bij SNIP
  • Evenementenevenementen organisatie SNIP Muziek & Entertainment
  • Verhuurevenementen, noord-hollend, data, datums
  • NieuwsMuziek Nieuws