Zanger, Lars, Groenink, boeken

Lars Groenink Direct boeken

Boek zanger Lars Groenink exclusief bij ons voor een gezellig, leuk, enthousiast en een optreden vol plezier. Een topper binnen ons artiestenbestand!

Met zijn Nederlandstalige krakers en klassiekers zorgt Lars Groenink voor een goed feest!

Lars Groenink, optreden, boeken,BIO – LARS GROENINK

Al van jongs af aan zat zingen en entertainen in mijn bloed. Ik was 5 jaar en daar stond ik, op een podium, met een microfoon in m’n handen. Ik deed karaoke en zong Let it Be van The Beatles. Om met mijn stem mensen te beroeren en plezier te geven… Ik vond het geweldig en was op slag verslaafd. Het liefste wilde ik die microfoon nooit meer loslaten.

Ik kom uit een goed nest, een warm nest. Op 15 november 1993 ben ik geboren in Den Helder, vlakbij het Helden der Zeeplein. Mijn vader was in die jaren timmerman en opzichter op de ‘Rijkswerf’, mijn moeder kapster. Op mijn vierde kreeg ik een zusje: Eline. Eerlijkheid, dat was belangrijk in ons gezin. Oog voor een ander. En zorgen voor een beetje plezier in het leven. In de lente en zomer gingen we elk weekend naar onze vaste caravan op een camping in de bossen van Drenthe.

Als kleine jongen werd ik aangetrokken tot muziek die thuis vaak werd gedraaid. Denk aan André Hazes, René Froger en Rob de Nijs. Al snel wist ik; dat wil ik ook! Na de ervaring met karaoke op mijn vijfde trok ik regelmatig de aandacht met toneelstukjes en liedjes die ik thuis leerde. Muziek werd een passie. Toneelspelen ook. Op mijn dertiende sloot ik me aan bij operettevereniging ‘Lentebloemen’, al tientallen jaren een begrip in Den Helder. Nu stond ik écht op een podium. In de schouwburg. Geweldig! Ik vond mijn talent. Hier hoor ik thuis. Kan ik stralen en ben ik nóg meer mezelf.

De stem is het mooiste instrument van allemaal, hoor je weleens. Mooier dan een viool, een piano of een gitaar. Omdat de stem door menselijke adem gedreven is. Dat maakt het zingen ook zo persoonlijk, met de kleur van je stem geef je een emotie mee. Op menig feestje van vrienden en familie was ik al snel het middelpunt. Mijn oeuvre was en bleef het Nederlandse lied. Ik besloot me in te schrijven voor talentenjachten en deed mee aan ‘Bloed, Zweet en Tranen’ en ‘Beat It’. Toen leerde ik pas wat zingen en optreden écht betekent. Ik groeide.

Het karaokejongetje met een microfoon in z’n knuisten dat verliefd werd op muziek zit nog steeds in mij. Inmiddels ben ik in Den Helder en omstreken bekend geworden als entertainer, als een volkszanger die sfeer en plezier brengt bij feesten en evenementen. Oog voor een ander, daarmee ben ik groot geworden en dat zit diep in mij verankerd. Ik wil met mijn muziek graag iets betekenen voor mensen.

In 2018 leerde ik Nicky kennen, een jongen met het syndroom van Down. Hij was toen 15 jaar. Zijn ouders waren bezig met de oprichting van een stichting: ‘de Downdriehoek’, een woonvoorziening voor 10 jongeren met Downsyndroom. Ik voelde me direct aangetrokken tot dit initiatief. Ze wilden geld inzamelen om hun droom waar te maken en daar wilde ik graag bij helpen. In 2019 heb ik voor de stichting een benefietmiddag georganiseerd. Dat optreden was een groot succes.

In maart 2020 begon de corona-crisis. Veel ouderen raakten eenzaam. Speciaal voor hen heb ik met twee andere muzikanten ‘Corona de Ouderentour’ in het leven geroepen. Met een rijdend podium gingen we zingend en spelend vanaf de straat langs de verzorgingshuizen. De reacties van de mensen waren geweldig. Ramen open en zwaaien. In zeven maanden kwamen we al op meer dan 500 optredens.

‘Corona de Ouderentour’ was vrijwilligerswerk, we kregen niets betaald. Dat hoefde voor mij ook helemaal niet, het gaat om de muziek, de liefde en troost die muziek kan brengen. Tegelijkertijd kregen mijn optredens steeds meer een professionele ‘ondertoon’. Ik mocht op een aantal dinnershows staan, samen met grootheden als Danny de Munk, Dries Roelvink en Silver Metz. Met de Ouderentour heb ik twee dinnershows gedaan in Theater de Kampanje.

Het is mijn droom om alleen maar te mogen zingen. Om daar mijn werk van te maken. Dan hoef ik de microfoon echt nooit meer uit handen te geven! Voor mijn gevoel komt dat moment steeds dichterbij. Dat is fantastisch. Hoe dan ook, muziek staat voor mij op de eerste plaats. En dat zal altijd zo blijven!

 

Zanger, Lars, Groenink, boeken

Details

Categorie Volkszanger
Muziek Feestmuziek, Nederlandstalig
Bekend van Altijd feest!
Prijs indicatie op aanvraag
Website
Label SNIP