Op huis aan voor kerstmis

27 oktober 2014 - Algemeen

Op huis aan voor kerstmis, Serious, Request, 3FM, Haarlem,

Kerst, met, ballen, show, enorm, theaters, feest,Eigenlijk moet ik ‘Op Hoes op an veur kesmis’ schrijven, maar dan ben ik bang dat heel wat mensen afhaken. Waarschijnlijk denken jullie dat ik in deze feestmaand al vroeg aan de kerstmis- of oud & nieuw-borrel ben begonnen en wartaal uitspreek. Dit is zeker niet het geval want dit keer gaat het deels over de muzikale wijzen uit het oosten. Ik heb het natuurlijk over de Twentse topband ENorm.

Hier ben ik als SNIP redelijk lang bij betrokken geweest. Ik ondersteunde samen met toenmalig manager Erik Golbach de band en probeerde voet aan de grond te krijgen in heel Nederland. Deels met succes want het lukte ons met apart nieuws en natuurlijk de goede muziek van de band om bij onder meer Radio 1, 2, 3FM en RTL Nieuws binnen te komen. Toch bleef het bereiken van het grote publiek uit; tot de kerst van 2012 waar ik zo op verder ga. Mijn bezigheden voor de band was helemaal in de decembermaand speciaal. ENorm heeft namelijk een waanzinnige en succesvolle kerstmis show ‘Kerst met Ballen’ in het oosten van het land. Dit jaar alweer voor de 9e keer. In aanloop naar die (eerste) shows stapte ik geregeld in de auto om vanuit de Polder de lange reis over onder meer de A1 naar Enschede te maken.

Snelweg, A1,

de A1

Wel leuk om te melden is dat mijn auto op dat moment een zo gehete pooierbak was, een donkerpaarse Opel Calibra….yeah!!! Een snelle stoere auto, maar vooral een draak van een bak. Ze had de neiging om zo af en toe zelf het heft in eigen handen te nemen en gewoon plots uit te vallen. Het dieptepunt kwam toen ik een wat ouder bejaard stel ging inhalen omdat ze veels te langzaam reden. Ik trap het gaspedaal in en voel de brute kracht; het inhalen is begonnen. Op het moment dat je de andere auto voorbij gaat en je je geïrriteerde blik aan de trage bestuurder wil laten zien denkt de purple bitch, ik stop er even mee…. Neeee, niet nu op dit moment.

De andere bestuurder kijkt me ineens aan want hij snapt niet dat hij ineens harder gaat. Ik lach als een boer met kiespijn naar hem en ik zwaai maar even netjes terwijl ik verder naar achteren rol… (zie je het voor je haha) Natuurlijk slaat de auto weer aan, maar ik durf niet meer in te halen. In de auto zat gelukkig wel een fantastisch werkende geluidsinstallatie dus volume op twaalf en gaan!

Elke keer als je in december bij de club in het mooie Twentse landschap aan kwam, voelde je dat je naar iets bijzonders aan het toe werken was. Helemaal als één van mijn favoriete kerstmisnummers – Fairytale of New York van The Pogues – (bekijk hier) aan de setlijst werd toegevoegd. Is toch net even leuker en beter dan Wham’s ‘last christmas’, laten we eerlijk zijn! De setlijst was een bonte mengeling van eigen werk, bijzondere covers en echte kerstklassiekers met diverse gastoptredens. Ook de Noordkop bleef toen niet achter en hier zijn diverse shows serious, request, 3fm, logo, haarlem, kerstmisverzorgd met artiesten zoals de polderse band The Office. Een deel van die band had ook een eigen radioshow bij Tsarina en haakte in op Serious Request door zich op te sluiten in de studio. ENorm was een van de gasten en sleepten ze er de laatste uurtjes doorheen. Vervolgens stapten ze samen even later op het podium om een ‘Kerst Met Ballen’-show op te voeren, over ballen gesproken… Dat ENorm enkele jaren later op een heel ander niveau met Serious Request in aanraking ging komen had de band denk ik ook niet durven dromen.

Ik had trouwens op een leuke, gezonde en heerlijke manier al eerder ontdekt dat de band iets met ballen had. Ik was nog niet betrokken bij de band en tijdens het Paas Festival in Breezand – waar ik de programmeur van was – Serious, Request, 3FM, Haarlem, TV, programma, had ik de band geprogrammeerd. Bij één van de nummers hoorde een stripact. Deze dame bleek alleen een beetje verlaat te zijn. Terwijl ik in de kleedkamer de avond aan het doornemen was, stapte er ineens een motorrijder binnen. Toen de helm afging, was ik al blij verrast want met zo’n filmachtige beweging schudde ze haar lange haren los. In plaats van zich voor te stellen trok ze snel haar motorpak uit waar al bijzonder weinig onder zat. Meteen ging haar bh los en trok ze haar slip uit. Met een nog grotere smile dan normaal en een wat vragende blik zit ik te kijken. Blijkbaar had ze in de gaten dat ze wat was vergeten en loopt naakt op me af en geeft me een hand…Hoi, ik ben de striptease. Ik stel me voor en denk tegelijkertijd: zo dat zijn een paar beste ballen. En zo snel als ze zich had uitgekleed, had ze zich alweer omgekleed en ging het podium op naar ENorm want het nummer was al begonnen.

En weer verder… Omdat manager Erik aangaf te gaan stoppen en ik het met mijn SNIP- en dj-werkzaamheden veel drukker kreeg, ben ik ook gestopt. Ik 3fm, serious, request, enorm, op hoes op an veur kerstmis, haarlem, was die ritjes over de A1 ook wel een beetje zat, haha. De band volg ik nog op afstand maar toen december 2012 eraan kwam, had ik ineens weer dat bijzondere gevoel. Er stond weer iets moois te gebeuren met ENorm. Serious Request was in hun hometown Enschede en ENorm bracht de single ‘Op Hoes op an veur kesmis’ uit voor het goede doel. In de video zitten bekende tukkers (bekijk hier) waaronder 3FM-dj Michiel Veenstra. Hij zit dan ook in het glazen huis waar de uitdaging is ontstaan. Als er 10.000 euro werd opgehaald voor ‘Op Hoes op an veur kerstmis’, ging hij een uur lang in het plat Twents presenteren. En geloof mij als Noord-Hollander: wij praten hier geen ABN, maar plat Twents is echt níet te verstaan. In een mum van tijd werd de 10.000 euro-grens bereikt en dat leverde heel wat media-aandacht op. Michiel Veenstra ging samen met Ilse de Lange een uur lang plat Twents lullen. Dat één of andere Will-I-Am de show even in het Engels kwam onderbreken was natuurlijk jammer haha. Dit maakte hij trouwens helemaal goed want Veenstra zorgde ervoor door hij een paar woordjes Twents sprak; erg humoristisch! Aan het einde van het uurtje speelde ENorm de single nog live. Ilse de Lange brult hier ook flink op mee. Met een Enorm trots gevoel zat ik aan de buis gekluisterd want dit is wat deze topband verdient.

Voor mij had de zin ‘Op hoes op an veur Kesmis, joa heanig an oawer de A1’, extra waarde. Dan waan ik me altijd weer even in die decembermaanden met ENorm en de Kerst met Ballen. Eerst rij je over de A1 naar iets wat je bijzonder graag doet: met muziek bezig zijn en publiek vermaken. Maar na de laatste shows terug naar de Polder over de A1 naar je eigen familie thuis toe voelt pas echt als ‘Op huis aan voor Kerstmis’!!

Iedereen een hele fijne kerstmis toegewenst en een mooi nieuwjaar!

Like HIER de SNIP jubileumpagina en blijf op de hoogte voor het grote feest in 2015.

Bekijk hier de Kerst met Ballen Trailer. Ben je in de buurt, ga dan zeker een keer heen!!

Bekijk hier de live uitvoering van Op Hoes Op An Veur Kesmis!

Wij vragen ook altijd kerstmis nummers aan bij Serious Request, jullie toch ook?

KLIK HIER om het ook te doen!  Weet je niet welke? ENorm met Op Hoes Op An Veur kerstmis doet het altijd goed!

 

  • ArtiestenArtiesten bij SNIP Muziek & Entertainment
  • BandsBands bij SNIP Muziek & Entertainment
  • DJ’s DJ's boeken
  • DJ Workshopdj workshop bruidspaar, vriendengroep
  • BruiloftenBruiloften en partijen bij SNIP
  • Evenementenevenementen organisatie SNIP Muziek & Entertainment
  • Verhuurevenementen, noord-hollend, data, datums
  • NieuwsMuziek Nieuws