Ontstaan door liefde voor muziek

19 februari 2014 - Algemeen

SNIP, Marcel Meijer, Muziek, Entertainment,

Liefde voor muziek – Marcel Meijer viert met SNIP twintigjarig jubileum.

snip, muziek, entertainment, marcel, meijer, liefdeBREEZAND – “Hier in Breezand is de liefde voor muziek allemaal ooit begonnen, in jongerenvereniging De Aap”, vertelt Marcel Meijer (38) met een grote glimlach. De bekende allround dj/producer uit Breezand draait al ruim twintig jaar muziek in de Polder en wijde omtrek. “Op mijn vijftiende stond ik op vrijdagavonden in De Aap plaatjes te draaien. Een aantal jaren later startte ik mijn eigen bedrijfje. Dit jaar vier ik mijn twintigjarig jubileum met SNIP Muziek & Entertainment.”

Meijer startte zijn bedrijfje onder de naam Challenger drive-in show. “In die tijd heb ik volgens mij op alle schuurfeesten in de omgeving gedraaid”, kijkt Meijer met plezier terug. Naast het draaien van platen in De Aap nam Meijer ook zitting in het bestuur van de jongerenvereniging. Daar kreeg hij de taak om bands en artiesten te boeken voor de vereniging. “Toen was het hek van de dam! Een fantastische tijd. Als bestuur van De Aap waren we een leuk en hecht bestuur. Jongerenvereniging De Aap was in die tijd een begrip en niet alleen bij de jeugd in Breezand. Uiteindelijk is door het boeken van de bands weer SNIP Muziek & Entertainment ontstaan.” Meijer zijn bijnaam in die tijd was Snip, wat de naam verklaart. SNIP Muziek & Entertainment bestaat eind 2014 twintig jaar. “In al die jaren heb ik ongelooflijk veel mooie dingen beleefd.

Om alles nu op te noemen is teveel, daarom ga ik komend jaar een blog bijhouden op mijn website, waarin alle anekdotes en rare belevenissen voorbij komen. Vele hoogtepunten passeren de revue.” Marcel ligt alvast een klein tipje van de sluier op. “Een van de hoogtepunten was toch wel het boeken van Herman Brood en zijn band voor De Aap. Daarmee is het eigenlijk allemaal begonnen voor mij. Dit was ook het begin van de komst van vele grote bands en artiesten naar Breezand. Zo hebben Anouk, Skik, Van Velzen, de Raggende Mannen en de Heideroosjes in het dorp opgetreden. Een ander hoogtepunt was de dakscene tijdens de kermis in Anna Paulowna. Samen met Ronald Blaauboer stonden we als stunt uit het niets op het dak van De Boemerang muziek te draaien. Iedereen was verrast en het werd een groot feest. Op YouTube is dit nog terug te zien. Fantastisch!”

Brazilië

Meijer draait op feesten en partijen onder zijn eigen naam. Als dj Mazzsa produceert hij daarnaast diverse hits. Een van die hits is al meer dan 200.000 keer bekeken op YouTube. “Eind januari is het plan om een nieuwe single uit te brengen, met daaropvolgend een WK-versie. Dus wie weet vlieg ik dit jaar nog naar Brazilië!”, kijkt hij lachend vooruit. Plaatsnemen achter de draaitafel gaat Marcel niet vervelen. “Ik kan dit zeker nog twintig jaar volhouden. Zolang ik zelf en het publiek er nog lol aan beleven blijft het leuk.

Ik draai alles en heb veel liefde voor de muziek; daar is alles door ontstaan.” Met die liefde heeft hij al diverse hits geproduceerd. “Als ik ergens iets in hoor, ga ik ermee aan de slag.” Dit resulteert in een breed genre van producties, remixen en mash-ups van diverse bekende en eigen tracks. Meijer barst van de ideeën. “Zo ben ik samen met Coen Zuurbier bezig met het opzetten en introduceren van een nieuwe muziekstijl. Daar kan ik nu nog niet veel over zeggen.”

Twintig jaar

SNIP, Marcel Meijer, Muziek, Entertainment, liefdeVoor onder meer Bloemenlust in Breezand en De Boemerang in Anna Paulowna heeft hij vele grote feesten en kermissen georganiseerd. “Een mooie en leerzame tijd, waarin ik samen met uitbater Piet Warmerdam veel leuke fratsen heb uitgehaald om het publiek te bereiken.” Volgens Meijer moeten we SNIP Muziek & Entertainment niet als artiestenbureau zien, maar meer als adviseur en coördinator voor onder meer de horeca. “Zo kan de horecaondernemer zich volledig richten op zijn werk en vul ik het muzikale en pr-gedeelte in.” Na al die jaren is Meijer dat wel toevertrouwd. Om het twintigjarig bestaan van SNIP Muziek & Entertainment kracht bij te zetten is hij van plan om in 2015 als afsluiter een groot jubileumfeest te geven met diverse artiesten. Kijk voor meer informatie op www.snipmuziek.nl en www.djmazzsa.com. Uiteraard is SNIP Muziek & Entertainment ook via Facebook te volgen.

  • ArtiestenArtiesten bij SNIP Muziek & Entertainment
  • BandsBands bij SNIP Muziek & Entertainment
  • DJ’s DJ's boeken
  • DJ Workshopdj workshop bruidspaar, vriendengroep
  • BruiloftenBruiloften en partijen bij SNIP
  • Evenementenevenementen organisatie SNIP Muziek & Entertainment
  • Verhuurevenementen, noord-hollend, data, datums
  • NieuwsMuziek Nieuws