Persfoto, Vaart, de band, Nederpop, eigen werk,

Vaart Direct boeken

Vaart werd in 2008 opgericht door een groepje muziekvrienden die een mensenleven aan ervaring opdeden in de Noord-Hollandse coverband Nu of Nooit. De band bezingt het leven in het Nederlands, waarbij het ene nummer rockt en rollt en het andere bijna te klein is voor welk publiek dan ook.
Nadat gitarist van het eerste uur en mede-oprichter  Marcel ‘Heffie” Langelaan de band in 2010 moest verlaten leek de band verloren, maar niets was minder waar. De bestaande arrangementen werden aangepast voor 1 gitarist en boven verwachting ontstond het ene na het andere nummer.  Zo goed als heel 2011 werd besteed aan het schrijven van nieuwe liedjes en hier en daar peilde de band voorzichtig wat het publiek er van vond.
Toen de band in 2012 aan de hand van een ingestuurde demo werd uitgekozen voor het voorprogramma van De Dijk, was de
oefenruimte letterlijk te klein. Vlak daarna werd dezelfde ruimte ook figuurlijk te klein toen de heer Marco Mosk de oefenruimte instapte. Ooit hadden de wegen van Nu of Nooit en de begaafde saxofonist elkaar gekruist en een spetterend optreden en een urenlang feestje in de kleedkamer waren het resultaat. De klik die toen ontstond bleek jaren later de aanzet voor het toetreden van Marco in Vaart. Eindelijk viel alles op zijn plaats. De saxofoon vulde aan, stuwde op en remde af en vond moeiteloos zijn plek tussen bas, drums, gitaar, accordeon en zang. Het prachtige ‘Niets terug’ waar sax, gitaar en accordeon om elkaar heen dansen en het stampende ‘Op zoek naar het begin’ zijn het resultaat. Sindsdien treden ze regelmatig op en laten ze hun – ook nieuwste – nummers horen aan muziekliefhebbers uit alle windstreken.
Vaart, nederpop, de band, Noord-Holland, Julianapop, Theater,

De mannen van Vaart de band.

Details

Categorie festival, Nederlandstalig, theater
Muziek eigen werk, moerstaal, Nederpop, pop
Bekend van radio 2, vier het leven
Prijs indicatie op aanvraag
Website https://vaartdeband.nl/
Label eigen beheer